محوطه سازی و جدول کاری عملیاتی عمرانی است که برای تقسیم فضاهای شهری، ایجاد جوی برای آب های سطحی و هدایت این آب ها و همچنین زیبایی و استفاده بهینه از محیط انجام می شود. محوطه سازی و جدول کاری از خدمات تخصصی عمرانی به شمار می آید که لازم است با در نظر داشتن جزئیات اجرایی و مشخصات فنی پروژه انجام شود. در این مقاله بیشتر به موضوع محوطه سازی و جدول کاری می پردازیم.
محوطه سازی و جدول کاری چیست؟
امروزه جدول کاری و محوطه سازی از جمله خدمات شهرداری ها است که برای تقسیم محوطه ها و محیط های مختلف در شهر به منظور ایجاد خیابان های فرعی و اصلی، فضاهای استراحت و سبز، پیاده روها و … انجام می شود.
فرآیند های محوطه سازی و جدول کاری جزئیات اجرایی و عملیاتی خاصی متناسب با محیط دارند که پیمانکارها وظیفه دارند تا مشخصات فنی را با توجه به خواسته های مورد نظر اجرایی سازند .
به طور خلاصه محوطه سازی و جدول کاری از مهم ترین کارها جهت زیباسازی و تقسیم محوطه در شهرها است. محوطه سازی و جدول کاری عموما با قطعات پیش ساخته بتن انجام می شود.
مصالح مورد نیاز برای محوطه سازی
عموما مصالح مورد نیاز برای این کار قطعات پیش ساخته بتن ها هستند که می توانند بتن درجا هم باشند. نکته قابل توجه در ایجاد جدول بتنی، این است که با توجه به ارتفاع کم این نوع از جدول گذاری ها، آرماتور بندی در آن انجام نمی شود.
در صورتی که ارتفاع گذاری و رانش خاک بیشتر از حد مورد نظر باشد، از جدول بتن مسلح نیز استفاده می شود. یکی دیگر از مصالحی که غالبا شما نیز در سطح شهر دیده اید، کانیو ها هستند که با مقاطع V شکل و نیم دایره ای ( از جنس بتن پیش ساخته ) برای جمع آوری آب های سطحی و راه های ارتباطی در کنار خیابان ها و داخل کوچه ها مورد استفاده قرار می گیرند.
آماده سازی بستر برای جدول کاری
جالب است بدانید که محوطه سازی در انواع مختلفی اجرا می شود که از جمله آن ها باید به موارد زیر اشاره نمود:
- جدول گذاری کانیو، نهری، تک جدول و کتابی، پیاده رو سازی، خیابان سازی و …
آماده سازی و بستر سازی این کار در دو مرحله زیرسازی و روسازی انجام می شود که این دو انواع مختلفی دارند و عبارتند از:
- زیر سازی با شفته آهکی: در این مرحله پیاده رو ها با شفته آهکی حاصل از خاک محل و مصالح دیگر ساخته می شود. پس از انجام این کار، سخت شدن توسط تشکیل آلومینات و سیلیکات کلسیم انجام می شود.
- زیر سازی با مخلوط رودخانه ای: همچنین برای زیر سازی از مخلوط رودخانه ای می توان استفاده کرد که می تواند تراکم مناسبی را برای بستر سازی پیاده رو ایجاد کند.
- زیر سازی با بلوکاژ: این نوع از زیرسازی در موارد کم اهمیت انجام می شود و با استفاده از قلوه سنگ ها و شن و ماسه، تراکم مورد نظر پوشانده می شود.
مرحله نهایی روسازی است که برای جلوگیری از فرسایش با بتن درجا، فرش های موزائیکی و سیمانی و یا آسفالت انجام می شود.
انجام خدمات محوطه سازی و جدول کاری توسط مهندسین مشاور پرناک
شما عزیزان می توانید برای مشاوره و بهره مندی از خدمات محوطه سازی و جدول کاری به وب سایت شرکت پرناک پیمان مراجعه کرده و از طریق بخش ارتباط، با کارشناسان ما تماس بگیرید و از مشاوره رایگان ما بهره ببرید.