Management Contracting

مدیریت پیمان|پیمانکاری

تعریف مدیریت پیمان

مدیریت پیمان (Management Contracting)  یا MC یا به روشی که در آن کارفرما، شخص یا شرکتی را تعیین می کند تا مدیریت اجرای پروژه را بر عهده بگیرد. به این ترتیب مدیریت پروژه ، تعیین روش های اجرای پروژه ، تعیین چارت سازمانی و استخدام نیروها بر عهده پیمانکار است.

هزینه های مدیریت پیمان

بعد از توافق طرفین قرارداد پیمان مدیریت شخص یا پیمانکار، بابت مدیریت پروژه درصدی از هزینه های انجام شده را دریافت می دارد . این هزینه ها معمولاً شامل هزینه تهیه موارد قرارداد و هزینه اجرا می باشد

این پیمان مدیریت به سود طرفین می باشد چون کارفرما هیچ سودی به پیمانکار پرداخت نمی کند فقط هزینه موارد لازم در قرارداد ، مدیریت طرح، نیروی انسانی و ماشینی را پرداخت می نماید، بنابراین در هزینه پیمان صرفه جویی می شود. از طرفی دیگر پیمانکار هزینه ای بابت اجرا پرداخت نمی کند و تعهدات را بر عهده نمی گیرد و فقط به خاطر تخصص در مدیریت سودی به صورت درصدی از کل هزینه ها دریافت می دارد.

Management Contracting سرعت و کیفیت ساخت پروژه در این روش نسبت به دیگر روش ها بالاتر است.

درصد در مدیریت پیمان یا MC

با توجه به نوع قرارداد درصد مدیریت پیمان نیز متفاوت است. این تفاوت به طور مثال در ساخت ویلا یا ساختمان، بسته به حجم کار و نوع قراردادی که منعقد می‌شود، با میزان درصد و حق‌الزحمه مجری و پیمانکار ساختمان، یک رابطه مستقیم دارد.

هر چقدر حجم کار کمتر و یا زیادتر شود، بسته به حجم کار، میزان درصد مدیریت پیمان نیز کمتر و یا بیشتر می‌شود. دلیل این تفاوت هم این است وقتی که حجم کار خیلی زیاد باشد و میزان توافق حق مدیریت کمتر و یا نصف حق مدیریت پیمان در یک کار کوچک باشد، باز هم به نسبت سود بیشتری را برای مدیر پیمان خواهد داشت.

مدیریت پیمان در پروژه های ساختمانی

مدیریت پیمان در پروژه های ساختمانی شامل برنامه ریزی، اجرا و کنترل فعالیت های مربوط به قراردادها و پیمان های موجود در پروژه است.

این فعالیت ها شامل موارد زیر می باشد:

  1. برنامه ریزی: در این مرحله، برنامه های زمانبندی و منابع مورد نیاز برای اجرای پروژه تعیین می شود. همچنین، قراردادها و پیمان های لازم جهت اجرای پروژه تهیه و تنظیم می شوند.
  2. اجرا: در این مرحله، فعالیت های مورد نظر در قرارداد گنجانده شده و به تفصیلات فنی و عملکرد آن توجه می شود. علاوه بر این، کارفرما نظارت دقیق بر عملکرد پروژه دارد.
  3. کنترل: در این مرحله، عملکرد پروژه با استفاده از روش های کنترلی مانند بررسی پیشرفت، کنترل هزینه ها و کیفیت ارزیابی می شود. در صورت لزوم، تغییرات و تعدیلات لازم در قراردادها اعمال می شود.
  4. حل اختلافات: در صورت بروز اختلافات و نارضایتی ها در طول پروژه، مدیر پروژه مسئول حل و فصل این اختلافات است. این شامل بحث و تبادل نظر با طرفین قرارداد، تغییر قرارداد یا رسیدگی به دعاوی حقوقی است.
  5. پایان پروژه: در این مرحله، عملکرد پروژه با استفاده از روش های نظارت و بازبینی برای تأکید بر کنترل کامل فعالیت های ساختمان به پایان می رسد.

مزایای روش مدیریت پیمان یا مدیریت طرح

  • با توجه به نظارت مستقیم MC بر عملیات اجرایی پیمانکاران ساخت نیازی به خدمات نظارتی مهندسین مشاور نیست.
  • در صورتیکه MC در اواسط فاز طراحی و یا زودتر به کار گرفته شود، با ادغام شدن درون تیم طراحی و هماهنگی با تیم طراح قادر خواهد بود تجربیات و مهارتها مربوط به ساخت را در طراحی ها اعمال نماید تا منجر به کاهش زمان، هزینه، اجرایی شدن بهتر طرحها و افزایش امکان آنالیز مهندسی ارزش در مراحل طراحی و ساخت گردد.
  • با توجه به نظارت مستقیم MC بر عملیات اجرایی پیمانکاران ساخت نیازی به خدمات نظارتی مهندسین مشاور نیست.
  • حضور مدیریت پیمان در ایجاد هماهنگی مابین پیمانکاران ساخت و رفع مشکلات آنان موثر است و از تداخل در کارها جلوگیری می کند
  • چون مدیریت پیمان مستقیماً در طراحی و اجرا شرکت نمی کند، می تواند فارغ از مسایل مستقیم اجرایی منحصراً به مدیریت، برنامه‌ریزی و کنترل هزینه بپردازد.
  • تنها هدف MC جلب رضایت کارفرما ,حفظ منافع آن است ، بنابراین تمایلات سودجویانه پیمانکاری ندارد
  • در این روش رقابت شدیدی مابین پیمانکاران ساخت ایجاد میگردد، زیرا کار به بسته های کوچکتری تقسیم شده است و پیمانکاران با انجام صحیح و بموقع آن، سعی در به دست آوردن بسته های کاری بیشتری دارند.

پاداش و جریمه پیمانکار در قرارداد پیمان مدیریت :

در بخش سقف هزینه قرارداد و مدت زمان انجام کار می توان پیمانکار مدیریت را تشویق نمود . در این حالت با رعایت سقف هزینه و مدت زمان انجام کار ، پاداش و جریمه برای وی لحاظ می گردد . بدیهی است پاداش و جریمه زمانی قابل اعمال است که قیمتها ثابت بوده و نوسان نداشته باشد .

About parnak

مهندسین مشاور پرناک با بهره مندی از مهندسان مجرب و با تجربه عمران, معماری, مکانیک, برق و صنایع تمام فعالیت های لازم برای اجرا پروژه, از مرحله طراحی و مهندسی تا تدارکات و ساخت مقیاس واحدهای صنعتی و مسکونی (از پی تا کلید) را در محدوده استان البرز و تهران بر عهده می گیرد. همچنین تا به حال توانسته با ارائه خدمات و پروژه هایی در زمینه مدیریت پیمان (ساخت کارخانه, ساخت سوله , ساخت سوله در کرج , ساخت ویلا و ساخت ساختمان مسکونی ) و همچنین در زمینه معماری (طراحی ابنیه , طراحی داخلی , معماری منظر و بازسازی) نظر مشتریان عزیز را جلب نماید .

Check Also

اجرای نازک کاری

پیمانکار نازک کاری|اجرای نازک کاری

پیمانکار نازک کاری پیمانکاری نازک کاری ساختمان در واقع جزء مراحل آخر در ساخت و …

2.7 based on 9 reviews

۹ comments

  1. یک پروژه مدیریت چقدر طول می کشه

  2. ممنون از مطالب مفیدتون

  3. برای ساخت یه سوله در حد ۵۰۰ متر چقد هزینه می خواد

  4. خدمات مدیریت چیمان در اهواز هم انجام می دین

  5. به نکات خوبی اشاره کردین

  6. بهترین جراح پلاستیک در کرج دارای ویژگی ها و خصوصیات منحصر به فرد و بسیار زیادی است که بر اساس همان ویژگی ها و خصوصیات به او لقب بهترین جراح پلاستیک در کرج را نسبت می دهند.

  7. سلام
    درصد مدیریت پیمان در سال ۱۴۰۱ چقدر هستش ؟

  8. بروز چین و چروک در چهره به پوست انسان نیز بستگی دارد چون هر چه پوست خشک تر باشد چین و چروک ها زودتر از موعدشان در چهره ظاهر می شوند؛ مهم ترین علل بروز آن افزایش سن است چون با گذر زمان کلاژن پوست کمتر تولید می شود و در نهایت پوست دچار پیری می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سوالی دارید؟ با ما صحبت کنید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp پرسنل پشتیبانی که میخواهید با او صحبت کنید را انتخاب کنید
ما معمولاً در چند دقیقه پاسخ می دهیم
Call Now Button