یکی از مراحل ساخت ساختمان سفت کاری ساختمان است که در ادامه به تعریف سفت کاری ساختمان، مراحل انجام آن خواهیم پرداخت. سفت کاری ساختمان شامل مراحلی متفاوت می باشد مانند کندن پی ساختمان، بتن ریزی پی ساختمان، نصب ستون ها، تغیه چینی دیوار ها و در آخر نیز احداث اجرای سقف ساختمان میباشد.
مراحل سفت کاری ساختمان چیست ؟
سفت کاری ساختمان تقریبا از جمله مراحل اولیه ساخت یک ساختمان است که در اینجا به مراحل آن اشاره می کنیم
- درابتدا گود برداری و خاک برداری زمین ساختمان جزء مراحل سفت کاری ساختمان قرار میگیرد (پی کنی ساختمان)
- پی ریزی ساختمان (قالب بندی و بتن ریزی و شناژ بندی)
- اسکلت بندی ساختمان (اسکلت فلزی یا بتنی)
- احداث تیرها و سقف ساختمان
- تیغه چینی دیوار ها
- پایان سفت کاری ساختمان و آغاز مراحل نازک کاری ساختمان
تفاوت سفت کاری ساختمان و نازک کاری
ساخت ساختمان و مراحل انجام آن به دو بخش سفت کاری ساختمان و نرم کاری ساختمان تقسیم بندی میشوند که در ادامه به توضیح هر کدام خواهیم پرداخت . سفت کاری ساختمان همان مراحل آغازین ساخت ساختمان گفته میشود مانند کندن پی ساختمان، بتن ریزی فوندانسیون، کرسی چینی، تیر و ستون، بادبند، دیوار برشی، دیوارچینی و سقف و غیره است. نازک کاری ساختمان نیز مربوط به همان مراخل آخریه ساخت ساختمان می باشد مانند اندودکاری، عایق کاری، سنگ کاری، کاشی کاری، نقاشی، برقکاری، تاسیسات، نصب در و پنجره می باشد.
اجرا اصولی مراحل سفت کاری
نکات اجرا اصولی مراحل سفت کاری ساختمان که بایستی رعایت شوند عبارتند از:
- خاکبرداری ساختمان : در مرحله خاکبرداری ساختمان از اولین مراحل ساخت یک ساختمان است که با توجه به نوع خاک زمین، خاکبرداری نیز متفاوت خواهد بود. نوع خاک های عبارتند از: خاک دستی، خاک نباتی، خاک طبیعی
- آماده سازی بستر و بتن مگر: پس از مرحله خاک برداری نوبت به آماده سازی بستر و بتن مگر می باشد. در این مرحله که به بتن مگر معروف است بتن یا مقداری سیمان با حداقل قطر ۱۰ سانتی متر بر روی خاک قرار میگیرد و با ماله صاف شده تا پس از خشک شدن آماده مرحله بعد شود.
- پی ریزی ساختمان (قالببندی، بتن ریزی و شناژبندی): پی همان فوندانسیون ساختمان است که وظیقه انتقال وزن ساختمان به زمین را دارد. پی ساختمان یا فوندانسیون باعث محافظت ساختمان در برابر سیل، زلزله، باد و طوفان خواهد شد که البته پی ساختمان ها متفاوت خواهد بود مانند: پی سنگی، پی بتنی، پی فلزی، پی شفتهای، پی آجری
- اسکلت بندی ساختمان: اسکلت بندی ساختمان مرحله بعدی پس از پی ریزی ساختمان است که به دو روش فلزی یا بتنی انجام می شود.
- نصب تیرها و اجرای سقف ساختمان: پس از اسکلت بندی ساختمان نوبت به نصب تیرها خواهد رسید.
- نصب تیرها و اجرای سقف ساختمان: دیوار یا همان تیغه چینی جهت جدا کردن بخش های مختلف ساختمان ایجاد میشود که معمولا دیوارها یا همان تیغه ها از جنس فلز، بتن، آجر، سنگ، چوب وغیره هستند که نحوهی اجرای آنها نیز به جنس دیوار بستگی دارد.
جهت مشاوره رایگان ساخت بنا، سفت کاری ساختمان، نازک کاری ساختمان میتوانید با مهندسین مشاور پرناک تماس حاصل نمایید.