در این مقاله به برخی از سوالات مهمی که عزیزان در بحث محاسبات، اجرا و نظارت در ساخت انواع سوله صنعتی دارند خواهیم پرداخت. قبل از این لازم است پیش نیازی درباره ساخت سوله و اقدامات و مراحل آن نیز داشته باشید.
- آیا قصد اخذ جواز و پروانه برای ساخت سوله را دارید؟
- آیا با روند دریافت دستور نقشه و گرفتن جواز ، تاییدیه و پروانه آشنایی دارید؟
- وزن آهن هر یک متر مربع سوله استاندارد و بهینه چند کیلوگرم است؟
- آیا صرفه جویی و کاهش هزینه ساخت سوله برای شما مهم است؟
- آیا بهینه سازی محاسبات و سبک سازی سوله برای شما اهمیت دارد؟
- وزن آهن آلات سوله تا چقدر قابل کاهش است؟
- آیا میخواهید یک سوله سبک و مدرن و شیک طراحی و اجرا کنید؟
طراحی و محاسبه بهینه سوله
اجرای یک سوله با طراحی صحیح و اصولی و محاسبه سوله بهینه در ساخت سوله بسیار پر اهمیت است. اگر این طراحی و محاسبه سوله بهینه طبق اصول و توسط مجریان با تجربه این کار انجام پذیرد موجب کاهش هزینه ها و جلوگیری از خسارات بزرگ احتمالی در حین کار میشود. در نظر اشته باشید محاسبات سوله صنعتی با انجام نکات قابل توجه امکان سبک سازی آن وجود دارد. اما در محاسبات سوله خرپایی علاوه بر تجربه سازنده، زمانبر تر ولی به صرفه تر است.
نحوه صحیح برش ورق و آهن آلات در ساخت سوله اگر طبق تجربه به درستی صورت گیرد و پرتی چندانی به جا نگذارد هزینه ساخت اسکلت سوله بسیار کاهش خواهد یافت. عامل دیگری که در کاهش ساخت انواع سوله صنعتی بسیار مهم است استفاده از حداقل ضخامت ورق بنحوی که در مقابل بار وارده مقاومت کافی را داشته باشد. طبق موارد گفته شده و رعایت آن میتوان هزینه ساخت سوله را به حداقل رساند. طبق قرارداد بسته شده بین کارفرما و پیمانکار چنانچه کارفرما مایل به پرداخت هزینه ایی جزئی باشد امکان سبک سازی سوله بمیزان حداکثری وجود دارد. در حقیقت در تعریف محاسبات سوله سبک یعنی محاسبه و رعایت طراحی همه ضوابط استاندارد و همچنین وزن و مصرف آهن آلات بهینه باشد.
ضوابط طراحی سوله
ضوابط ساخت و ساز در هر کشوری مطابق با ظوابط و قوانین خاص همان کشور مشخص میشود. در ایران نیز این قوانین و مقررات و استاندارد ها و آیین نامه ها نیز طبق استاندارد های داخلی و مقررات ملی ساختمان مورد در نظر گرفته میشود.
برخی از این ضوابط در طراحی سوله به شرح زیر است:
- ضوابط ششم مقررات ملی ساختمان ( بار های وارد بر ساختمان: باد ، برف ، بار مرده و زنده سوله )
- ضوابط نهم مقررات ملی ساختمان ( ضوابط مربوط به طراحی و اجرای سازه های بتنی )
- استاندارد ۲۸۰۰ ( ضوابط مربوط به طراحی ساختمان ها در برابر زلزله )
- نشریه ۳۲۵ ( ضوابط مربوط به طراحی و اجرا سالن های صنعتی )
- ضوابط هفتم مقررات ملی ساختمان ( ضوابط مربوط به طراحی و اجرای پی )
- ضوابط دهم مقررات ملی ساختمان ( ضوابط مربوط به طراحی و اجرا سازه های فولادی )
جهت مشاوره رایگان درباره محاسبات، اجرا و نظارت در ساخت انواع سوله صنعتی میتوانید با کارشناسان شرکت پرناک پیمان تماس حاصل نمایید